Natsecorma.net

Populære fantasyfilmer

Fantasy er en populær sjanger både innen bøker, film og TV. Mange unge lesere begynner å like bøker nettopp på grunn av bøker i fantasysjangeren. Noen av bøkene blir senere filmatisert, og da møter fansen selvsagt opp for å se filmversjonen av favorittboken sin.

Blant de mest populære filmene innen fantasysjangeren, er trilogien Ringenes Herre. Selv om disse filmene er noen år gamle, regnes de fortsatt blant de beste fantasyfilmene som er laget. Filmene om Harry Potter slo godt an, og ikke bare blant de unge. Mange voksne fant også veien til kinosalen for å følge den unge trollmannen gjennom de sju filmene. Bøkene om Narnia har også blitt filmatisert, og også disse faller innen sjangeren fantasy. The Twilight Saga og andre vampyrfilmer kan også kategoriseres som fantasyfilmer.

Fantasyfilmer er ikke noe nytt. Det har blitt laget filmer i denne sjangeren i mange tiår. Blant klassiske fantasyfilmer finner vi Neverending Story 1 og 2, Trollmannen fra Oz, Reisen til Jordens indre og Excalibur. Mange vil også karakterisere enkelte tegnefilmer og superheltfilmer som fantasy. En ny helt som har dukket opp de senere årene, er Percy Jackson. Som mange andre fantasyfilmer, er også filmene om Percy Jackson basert på bøker. Det er ikke uvanlig av fantasyfilmer lages som en serie av filmer, ettersom bøkene de er basert på ofte er bokserier. Filmprodusentene ser selvsagt an hvordan den første filmen klarer seg. Dersom den gjør det dårlig, filmer de kanskje ikke resten av bøkene. Men dersom den første filmen blir en suksess, kommer det gjerne oppfølgere.