Natsecorma.net

Disse bedriftsmaskotene har blitt kjent verden over

Mange kjente merker og selskap har valgt å lage seg en egen maskot eller fantasifigur i sin markedsføring. Selv om mange nye til stadighet dukker opp, er dette et fenomen som har eksistert i utrolig mange år.entire_world_221329105

Michelin-mannen

En av verdens mest kjente maskoter er kanskje den hvite og store Michelin-mannen. Det er det franske dekkselskapet Michelins maskot, og den ble først presentert under et marked i Frankrike så tidlig som i 1894. Det er mange år siden, det! Helt tidlig ble han kalt Bibendum, men senere fikk han navnet Michelin-mannen, mest sannsynlig fordi det var det alle kalte ham. Michelin-mannens kropp er laget av hvite gummislanger som minner om sykkeldekk, og representerer derfor litt av det selskapet faktisk lager.

Casumoene

I spillverden er det kanskje CasumoCasino som skiller seg ut, med en rekke søte og rare små maskoter. Visste du at du til og med kan adoptere din helt egen maskot på Casumo? Det blir som din egen lilla avatar og lykke-amulett som skal hjelpe deg fram i spillverden på nett.

McDonalds klovn

Etter Michelin-mannen kom har det kommet mange ulike maskoter og fantasifigurer for firmaer. Verdenskjente Ronald McDonald er jo McDonalds figur utad, og den blide klovnen har stått bak hamburgermerket i svært mange år. Han ble laget i 1963 og frontet hardt mot barn, og undersøkelser i moderne tid har faktisk vist at opp til 96 prosent av amerikanske skolebarn visste hvem som sto bak den blide klovnen, så det var kun julenissen som var en bedre kjent figur.